January 14, 2013

BBC moves to new facility

BBC took the wraps off its newly renovated $1.67 billon facility in Broadcasting House.

The new studio is a ring shaped ultrasleek environment that retains, most notably, the trademark BBC “China Red.” In the center of the studio is a modern anchor desk in front of a large flat panel video wall. Two additional video walls are located to the left of home base. To the right, along curved, uplit walls, are additional flat panel screens that are often incorporated into storytelling.

See the set in this photo gallery.

In addition to the video posted above, showcasing the first few minutes of the new facility in use, the BBC has also offered up a video tour of the new facility — which is dubbed “The World’s Newsroom.”

In addition to the main news studio, the facility also includes a 3D virtual reality studio that can be used for virtual sets and inserting talent into virtual environments, such as the surface of Mars, as shown in the promo video for the virtual facility.

The opening of Broadcast House, located in the heart of London, is the result of lengthy construction work that involved restoring the building as well as modernizing it for some 6,000 BBC staffers, now all combined under one roof.

BBC News was previously based in Television Centre for the previous two decades.

You can also explore the rest of the building in an additional photo gallery posted on the site, as well as got more information about Broadcasting House, its history and the restoration project here.

Tagged: , ,

COMMENT ON THIS STORY USING FACEBOOK