Suzhou, Jiangsu, China

Studio that debuted in July 2017.

Architecture and design have become catalysts for change – mediums for organizations to re-conceptualize their missions, their activities, and their relationship to culture. This is the primary objective when designing for a network with multiple, disparate media holdings, such as Suzhou.

Clickspring’s design for Suzhou TV (苏州电视台) was realized through a deliberate focus on balance and harmony. The studio environment, by definition, needed to address several seemingly contradictory programming requirements.

To accommodate the program, the design needed to balance flexibility and identity, opulence and modesty, free news and control,  accessibility and security, and the needs of inhabitants with those of the viewers.

The resulting space is dramatic and forward thinking, offering a versatile studio environment poised to stand at the forefront of traditional and digital news broadcasts.


Photos courtesy of Niel Galen/Clickspring Design