‘VRT Het Journaal’ update skillfully blends set with augmented

Subscribe to NewscastStudio's newsletter for the latest in broadcast design and engineering delivered to your inbox.

Belgian newscast VRT Het Journaal has updated its primary open that combines its studio video walls with augmented reality.

Motion Graphics

Het Journaal

View more images of this project...

The curved walls of the studio, which are created using a row of vertically mounted video panels, are now used to display a sweeping skyline of Brussels instead of the simulated newsroom imagery previously used.

As the announcer opens the show, the camera moves from an extreme wide view of the studio and pushes into the anchor framed camera right and a topical graphic on the video wall behind.

Sign up for NewscastStudio's weekly newsletter.Our weekly newsletter delivers the latest broadcast industry news to your inbox including new debuts, case studies, thought leadership and broadcast gear updates.