MBC

Location:
Dubai, United Arab Emirates
Affiliation:
Network

Clickspring Design’s challenge was to design a 1,854 Sq. meter (19,957 sq. ft.), multi-level, on-air studio environment with three broadcast venues dedicated to news, sports, children’s and daytime programming. The scope of work included renovating three floors of editorial office space which included private offices, hot-desk workstations, conference areas, editorial suites, a café, and the building’s secure main lobby.

The main studio, which debuted in early 2017, features a dramatic spiral staircase connecting the three studios via a mezzanine level. The staircase is skinned with an integrated media display. Other features of the main studio include a suspended catwalk bridge, demonstration kitchen, expansive double-height LED vista wall and a 5-meter star-shaped social media display tower which intersects each studio. Multiple tracking monitor arrays and the inclusion of an elaborate, reconfigurable anchor desk complete this dynamic broadcast space.

The Clickspring Design team was inspired by classic Islamic architecture and design, especially the geometry of tessellation — using small blocks or squares as in mosaic. The design of the studio focused on subtractive forms and irregular tessellation.

Photos by Niel Galen

Looking for the latest galleries?Subscribe to receive the latest set design and motion graphics galleries in your inbox.